Spring naar inhoud

Het verhaal achter WolkenStad

WolkenStad is op woensdag 11 mei 2022 gelanceerd door participatiebureau Democracy Agency. In deze fictieve, digitale gemeente laten we zien hoe gemeenten en andere overheden praktisch aan de slag kunnen met digitale participatie. WolkenStad is ontwikkeld met de open source software van OpenStad.

OpenStad: open source participatieplatform

WolkenStad is ontwikkeld met OpenStad: het open source platform voor digitale participatie, dat inmiddels door meer dan dertig gemeenten wordt gebruikt. Naast gemeenten weten ook provincies, waterschappen en woningcorporaties de software van OpenStad steeds vaker te vinden. Het open source platform is ontwikkeld door de gemeente Amsterdam in samenwerking met de gemeenten Den Haag, Haarlem, Alphen aan den Rijn en Utrecht, de VNG en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Bekijk de website van OpenStad


Democracy Agency: praktisch aan de slag met participatie

Democracy Agency helpt overheden en bedrijven om praktisch aan de slag te gaan met participatie. We bieden ondersteuning op het gebied van procesontwerp, procesmanagement en het vinden van de juiste participatie-experts. Democracy Agency is opgericht omdat we zien dat er veranderingen nodig zijn. Meer betrokkenheid van eindgebruikers bij besluitvorming. Wij zijn er om die samen met jou goed vorm te geven.

Bekijk de website van Democracy Agency


Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte

refresh

Cancel